Fül orr gégészet magánrendelés

A fül-orr- gégészet a szájüreg, a garat, a gége, az orr, a fül és a melléküregek betegségeivel foglalkozó orvostudományi ágazat.

Rendelési idő

 • Hétfő 16:00 - 20:00
 • Csütörtök (Havonta 1x) 15:30 - 20:00
 • Péntek 16:00 - 20:00
 • Szombat (Kéthetente) 11:00 - 15:00

Rendelési cím

 • Erzsébet Dental & Medical 1203 Budapest Lajtha László utca 24. földszint, 5-ös ajtó
Kapcsolatfelvétel Visszahívást kérek Szakrendeléseink Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Fül orr gégészet
bemutatása

Ide kapcsolhatók még az olyan általános problémák is, mint a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, vagy az egyensúlyozáshoz, a szagláshoz, az ízérzékeléshez, valamint a nyálmirigyekhez kapcsolódó rendellenességek. A fül-orr- gégészetre a leggyakrabban olyan betegségekkel érkeznek az emberek, mint az orrpolip, az orr- és a torokmandula megnagyobbodása, valamint ezeken felül a garat, a gége és az arcüreg gyulladása vagy fertőzése.

Amikor feltétlenül fül-orr- gégészhez kell fordulnunk

Minden esetben feltétlenül ajánlott egy fül-orr- gégész szakorvos felkeresése, ha az alábbi problémák fennállását tapasztaljuk:

 • krónikus és visszatérő, gyakran lázzal járó gyulladások;
 • gyakori középfülgyulladás;
 • három hete fennálló tartós rekedtség;
 • indokolatlan és múlni nem akaró halláscsökkenés, fülzúgás, valamint kapcsolódó szédülés.

Ez történik egy általános fül-orr- gégészeti vizsgálaton

Egy általános fül-orr- gégészeti vizsgálaton rendszerint a beteg panaszainak megfelelő, szemrevételezésen és tapintáson alapuló állapotfelmérés zajlik, ami elég információval szolgál a szakorvos számára a diagnózis felállításához vagy a további vizsgálatok elvégzéséhez.

Az egyes testrészek esetében a következő ellenőrzések és kisebb beavatkozások történhetnek egy általános fül-orr- gégészeti vizsgálaton:

Fülek

A külső és belső hallójáratok átjárhatóságának és a dobhártyák működésének felmérése. Amennyiben szükséges, a szakorvos hallásvizsgálatot, bizonyos esetekben fülmosást és leszívást végezhet.

Orr

Az orr esetében belső és külső vizsgálatokra egyaránt sor kerülhet. Kívülről a külső orrkonfiguráció ellenőrzésén felül kopogtatásos vizsgálatra lehet szükség a melléküregek érzékenységének megállapításához. Ha az orvos gyanúval él, szükség esetén röntgenvizsgálat is indokolttá válhat. Az orr belső részeit érintő vizsgálatok esetén az általános betekintésen és az orrsövényferdülés megállapításán felül bizonyos esetekben szükség lehet az orrváladék leszívására, illetve abból – például krónikus arcüreggyulladás esetén – baktériumtenyésztésre is.

Torok

A torok vizsgálata során egyszerre több szerv is ellenőrizhető. A szájüreg, a fogak és a nyelv általános állapotfelmérése mellett egy nyelvlapoc segítségével feltárhatók a torok mélyebb részei, a torokmandulák, a gége és a garat betegségei. Mandulaváladék vagy gócbetegségre utaló gyanú esetén a váladékból mindenképpen mintavételezés történik baktériumtenyésztés céljából.

Gége

A gége vizsgálatára kizárólag a páciens alapos bevonásával kerülhet sor, mivel fontos, hogy a beteg és az orvos szorosan együttműködjenek egymással. A gége ellenőrzése ugyanis nagyon kellemetlen, ezáltal előfordulhat, hogy a vizsgálatra csak helyi érzéstelenítéssel történhet, ami a garat esetében is helytálló. A gégénél minden esetben kitapintásra kerülnek a nyaki nyirokcsomók és a nyak bizonyos részei, az itt megtalálható elváltozások ugyanis gyakran utalhatnak a kérdéses szerv betegségeire.

Fül orr gégészet magánrendelés árak

Fül orr gégészet árak

ÁRAK

 • Gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálat 14 éves korig 23000 Ft
 • Felnőtt fül-orr-gégészeti vizsgálat 29000 Ft
 • Hallásmérés ~ 40 perc (Ez a vizsgálat külön nem vehető igénybe) +13000 Ft
 • Fülzúgás vagy szédülés kivizsgálás ~ 40-60 perc (Ez a vizsgálat külön nem vehető génybe) +20000 Ft
 • Leletelemzés komplex előzmények miatt (2 db-nál több korábbi nem tőlünk származó lelet esetén) - Kérjük előre jelezze ha előzményekkel rendelkezik +10000 Ft
 • Egy hónapon belüli kontroll 16000 Ft
 • Rövid konzultáció/Recepfelírás (Már meglévő pácienseknek időszakos gyógyszernél új adag receptfelírás) 7000 Ft
 • Visszarendelt hallójárat kezelés/csíkcsere 10000 Ft
 • Torok, orr vagy fülváladék bakteriális vagy gombás tenyésztés ( ez a vizsgálat külön nem vehető igénybe) +13000 Ft

Teljeskörű vizsgálataink magában foglalják, az aktuális kezelést, beavatkozást,  receptírást. Szükség esetén a tympanometriát, endoszkópos és fiberoszkópos vizsgálatot is, hogy teljes képet kaphassunk az Ön egészségi állapotáról. Ezek a tételek mind benne vannak a teljes körű vizsgálat árában.

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

Kedves Pácienseink! 2024. március 25-től csak bankkártyával, illetve készpénzzel tudják számlájukat kiegyenlíteni. Kérésükre a számlát ki tudjuk állítani a kívánt egészségpénztár nevére, azonban egészségpénztári kártyát a továbbiakban nem áll módunkban elfogadni.

Hívás