Fül orr gégészet magánrendelés

A fül-orr- gégészet a szájüreg, a garat, a gége, az orr, a fül és a melléküregek betegségeivel foglalkozó orvostudományi ágazat.

Szolgáltatásaink

Hallásvizsgálat

Életkorunk előrehaladásával hallásunk minősége természetes romlásnak indul, de hasonló fülproblémákat tud előidézni egy közönséges nátha, egy vírusfertőzés, a megnagyobbodott orrmandula, sőt akár még az orrpolip is. Részletek

Ide kapcsolhatók még az olyan általános problémák is, mint a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, vagy az egyensúlyozáshoz, a szagláshoz, az ízérzékeléshez, valamint a nyálmirigyekhez kapcsolódó rendellenességek. A fül-orr- gégészetre a leggyakrabban olyan betegségekkel érkeznek az emberek, mint az orrpolip, az orr- és a torokmandula megnagyobbodása, valamint ezeken felül a garat, a gége és az arcüreg gyulladása vagy fertőzése.

Amikor feltétlenül fül-orr- gégészhez kell fordulnunk

Minden esetben feltétlenül ajánlott egy fül-orr- gégész szakorvos felkeresése, ha az alábbi problémák fennállását tapasztaljuk:

  • krónikus és visszatérő, gyakran lázzal járó gyulladások;
  • gyakori középfülgyulladás;
  • három hete fennálló tartós rekedtség;
  • indokolatlan és múlni nem akaró halláscsökkenés, fülzúgás, valamint kapcsolódó szédülés.

Ez történik egy általános fül-orr- gégészeti vizsgálaton

Egy általános fül-orr- gégészeti vizsgálaton rendszerint a beteg panaszainak megfelelő, szemrevételezésen és tapintáson alapuló állapotfelmérés zajlik, ami elég információval szolgál a szakorvos számára a diagnózis felállításához vagy a további vizsgálatok elvégzéséhez.

Az egyes testrészek esetében a következő ellenőrzések és kisebb beavatkozások történhetnek egy általános fül-orr- gégészeti vizsgálaton:

Fülek

A külső és belső hallójáratok átjárhatóságának és a dobhártyák működésének felmérése. Amennyiben szükséges, a szakorvos hallásvizsgálatot, bizonyos esetekben fülmosást és leszívást végezhet.

Orr

Az orr esetében belső és külső vizsgálatokra egyaránt sor kerülhet. Kívülről a külső orrkonfiguráció ellenőrzésén felül kopogtatásos vizsgálatra lehet szükség a melléküregek érzékenységének megállapításához. Ha az orvos gyanúval él, szükség esetén röntgenvizsgálat is indokolttá válhat. Az orr belső részeit érintő vizsgálatok esetén az általános betekintésen és az orrsövényferdülés megállapításán felül bizonyos esetekben szükség lehet az orrváladék leszívására, illetve abból – például krónikus arcüreggyulladás esetén – baktériumtenyésztésre is.

Torok

A torok vizsgálata során egyszerre több szerv is ellenőrizhető. A szájüreg, a fogak és a nyelv általános állapotfelmérése mellett egy nyelvlapoc segítségével feltárhatók a torok mélyebb részei, a torokmandulák, a gége és a garat betegségei. Mandulaváladék vagy gócbetegségre utaló gyanú esetén a váladékból mindenképpen mintavételezés történik baktériumtenyésztés céljából.

Gége

A gége vizsgálatára kizárólag a páciens alapos bevonásával kerülhet sor, mivel fontos, hogy a beteg és az orvos szorosan együttműködjenek egymással. A gége ellenőrzése ugyanis nagyon kellemetlen, ezáltal előfordulhat, hogy a vizsgálatra csak helyi érzéstelenítéssel történhet, ami a garat esetében is helytálló. A gégénél minden esetben kitapintásra kerülnek a nyaki nyirokcsomók és a nyak bizonyos részei, az itt megtalálható elváltozások ugyanis gyakran utalhatnak a kérdéses szerv betegségeire.

Árak

Recept felírás2000 Ft
Alap fül-orr-gégészeti vizsgálat10000 Ft
Kontroll vizsgálat8000 Ft
Konzultáció-leletértékelés10000 Ft
Rákszűrés (szájüreg, garat, gége, nyak)22000 Ft
Csecsemő hallásszűrés ( TEOAE + tympanometria )18000 Ft

Vizsgálatok melyek díját az alapvizsgálat nem tartalmazza

Endoszkópos orrvizsgálat (rhinoszkópia)6000 Ft
Orrvérzés csillapítása kauterrel (égetés)16000 Ft
Laringoszkópia (90 fokos eszközzel)6000 Ft
Laringo - fiberoszkópia (flexibilis endoszkóppal)6000 Ft
Mikroszkópos fülvizsgálat6000 Ft
Hallójárat helyi kezelése5000 Ft
Fülzsír eltávolítás (alapvizsgálattal együtt)15000 Ft
Tympanometria (impedancia mérés)5000 Ft
Hallásküszöb mérés (süketkabinban)6000 Ft
TEOAE mérés ( otoakusztikus emisszios mérés )16000 Ft
Felnőtt hallásszűrés ( tympanometria + hallásküszöb mérés )11000 Ft
Idegentest eltávolítása (fülből, orrból, garatból pl.halszálka)7000 Ft
Nyálkő eltávolítása10000 Ft
Ultrahangos arc és homloküreg vizsgálat6000 Ft
Egyensúlyvizsgálat10000 Ft
Torok-orr-fülváladék bakteriológiai vizsgálata7000 Ft
Fülakupunktúra7000 Ft
Softlaser kezelés alkalmanként6000 Ft
Oxigén terápia (30 min)5000 Ft
Kúraszerű oxigén terápia ( 10 alkalom )45000 Ft
Inhalálás Salvus vízzel alkalmanként 3000 Ft
Inhalálás gyógyszerrel alkalmanként5000 Ft
Orröblögető ( Nasal Douche ) vásárolható7000 Ft
Recept felírás1500 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Kapcsolódó orvosaink