Szülész-nőgyógyász magánrendelés

A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel foglalkozó tudományág.

Minden 18. életévét betöltött, avagy rendszeres nemi életet élő nőnek évente legalább egy alkalommal ajánlott nőgyógyászati szűrővizsgálatokon részt vennie, de korábbi probléma vagy hajlamosság esetén a gyakoribb kontrollvizsgálatok megléte is erősen javasolt.

Milyen problémák esetén fordulhatunk nőgyógyászhoz?

Gyulladások

A női nemi szervek gyulladását rengetegen nem veszik elég komolyan, pedig a tartós vagy visszatérő gyulladások nemcsak kihatást gyakorolhatnak szervezetünk más testrészeire, hanem akár meddőséget is okozhatnak. Ezen felül a gyulladások hozzájárulnak a szexuális élet zavaraihoz, de negatívan befolyásolhatják az életminőséget is, ezáltal bőrbetegségeket, hajhullást és egyebeket okozhatnak.

Rendellenes vérzés vagy hormonzavar

A rendellenes vérzés és a hormonzavar általában a változókor egyik hozadéka, ami a 35-50 év közötti korosztályra jellemző. Ennek az oka általában a szervezetben fellépő hormonális egyensúly felborulása, de előidézhetik jó- és rosszindulatú daganatok is. Amennyiben fiatalabb páciensek találkoznak menstruációs problémákkal, az ok hátterében a daganatos elváltozások mellett a legtöbbször hormonális zavarok állnak.

Változókor

A menopauza lefolyásánál is érdemes rendszeresen részt venni nőgyógyászati szakrendelésen. A változókort minden esetben a hormonális változások idézik elő, és enyhébb esetekben csak hőhullámok, álmatlanság, idegesség, depresszió vagy hüvelyszárazság jelentkezhet, de vannak betegek, akiknél csontritkulás is kialakulhat, sőt olyan problémák merülhetnek fel, amelyek csak operációval orvosolhatók.

Szexuális panaszok

Bár a mentális eredetű szexuális gondokkal speciális terapeuták foglalkoznak, azonban vannak olyan testi elváltozások, amelyek problémát okozhatnak a szexuális életben, és nőgyógyász orvosolhatja őket. Ilyenek például a szülés után jelentkező, rendszerint plasztikai beavatkozással eltüntethető elváltozások is.

Rákszűrés

A női nemi szervekhez kapcsolódó daganatos elváltozások szűrését szintén nőgyógyász végzi. A rendszeres szűrés nagyon fontos, mert az emlőrák mellett a méhnyak daganatos elváltozása a második leggyakoribb rosszindulatú betegség a nők körében. Bár a probléma kialakulását nem lehet megakadályozni, azonban rendszeres rákszűrés mellett a méhnyakrák már nagyon korai stádiumban felismerhető, és ekkor még különösebb következmények vagy szövődmények nélkül gyógyítható.

Fogamzásgátlás

Szintén nőgyógyász felkeresése indokolt abban az esetben, ha valaki biztonságos, személyéhez szabott fogamzásgátlást szeretne alkalmazni. Ennek érdekében a szakorvos figyelembe veszi az életkort, az alkatot, a menstruációk sajátosságait, a korábbi terhességeket, valamint azt is, hogy milyen időtartamra keres a páciens biztos védelmet.

Családtervezés

A tudatos családtervezés első lépése, hogy felkeressünk egy nőgyógyászt, aki ellenőrzi a méh állapotát és az ivarszerveket annak érdekében, hogy ki lehessen jelenteni: a páciens testileg készen áll arra, hogy gyermeket vállalhasson.

Terhesség megállapítása és kontrollvizsgálatok

A nőgyógyász feladata, hogy egy kismama terhessége, valamint a magzat kora megállapításra kerüljön. Ha nem kívánt terhességről van szó, akkor a kormeghatározás rendkívül fontos az esetleges megszakításhoz, ellenkező esetben pedig azért, hogy kalkulálható legyen a szülés várható időtartama. Egy terhes kismamának a kilenc hónapos kihordási időszak során többször is fel kell keresnie nőgyógyászát a szükséges kontroll érdekében, amelyek során többek között ultrahangos vizsgálatra, haskörfogat ellenőrzésére és általános állapotfelmérésre is sor kerülhet.

Árak

Nőgyógyászati vizsgálat14000 Ft
Nőgyógyászati kontroll vizsgálat 1 hónapon belül8000 Ft
Nőgyógyászati kontroll vizsgálat 1 hónapon túl, de 3 hónapon belül10000 Ft
IUD eltávolítás5000 Ft
IUD felhelyezés8000 Ft
Hüvelyi ultrahang vizsgálat14000 Ft
Vizsgálat + Ultrahang24000 Ft
Vizsgálat + Cytológia16000 Ft
Vizsgálat + Cytológia + Ultrahang25000 Ft
Vizsgálat tenyésztéssel17000 + tenyésztés ára (Synlab aktuális ár)  Ft
Tinédzser ambulancia: nőgyógyászati vizsgálat és fogamzásgátlási tanácsadás14000 Ft
Szakorvosi konzultációs díj hozott leletek alapján8000 Ft
Receptfelírás bevált recept esetén4000 Ft
Mintavétel 4-es (cervicitis, urethritis) panel • Chlamydia trachomatis • Neisseria gonorrhoeae • Mycoplasma genitalium • Ureaplasma urealyticum/parvum3000 Ft

tenyésztés ára (Synlab aktuális ár) 

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Kapcsolódó orvosaink