Vissza az orvosokhoz
Vissza az orvosokhoz

Dr. Orosz Kornélia Anna

(Szülész, nőgyógyász)

Dr. Orosz Kornélia Anna vagyok, szülész-nőgyógyász szakorvos.

2013-ban a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán dolgozom.

A munkám során fontosnak találom, hogy a megelőzésre, a preventív medicinára nagy hangsúlyt fektessek. Értem ez alatt a nemi együttlét alatti védekezési lehetőségek egyénre szabott, pontos ismeretét, a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságát, valamint az egészségügyi és életmódbeli útmutatásokat.

Törekszem arra, hogy a kórházi munkám során szerzett tapasztalataimat folyamatos – itthoni és külföldi - képzésekkel szinten tartsam, a már meglévő ismereteimet tovább fejlesszem.

Kiemelten érdekelnek a különböző nőgyógyászati betegségeknél és a diagnosztikus célzattal alkalmazott laparoszkópos (hastükrözés) műtéti beavatkozások, a reproduktív korban felmerülő vérzészavarok okai, valamint a terhesgondozás és a szülés. Utóbbi kapcsán méltán érzem kivételezettnek magam, hiszen az élet és az orvoslás egyik legszebb élményében vehetek részt, majd minden nap: egy új élet születésében, világra segítésében.

Az eddigi pályámon, az egyetemi tanulmányaimtól kezdve végigkísért egy gondolat egy nagyszerű Tanártól, amelyről úgy vélem, hogy kortalanul megfogalmazza az orvos – beteg kapcsolat lényegét, és amelynek szellemiségében szeretném ellátni minden hozzám forduló páciensemet:

„Ha beteg vagy, akkor az orvos az atyád, ha felépültél, a barátod, ha egészséges vagy, akkor az őriződ!”