Kardiológia magánrendelés

Szolgáltatásunk hamarosan indul. Az általános kardiológiai vizsgálat célja az, hogy felfedezésre vagy kizárásra kerüljön a szívbetegség lehetősége, illetve meghatározzák a páciensnél azokat a rizikófaktorokat, amelyek lehetőség szerint gyógyszeres úton vagy életmódváltással gyógyíthatók vagy szinten tarthatók.

Ha már diagnosztizált szívbeteg érkezik kardiológiai vizsgálatra, akkor az általános állapotfelmérés mellett a kezelési módok meghatározása, valamint az általános gondozás kerül a középpontba. Ezen felül kardiológus állapítja meg a nem szív eredetű orvosi beavatkozások vagy kezelések – például műtétek, kemoterápiás kezelések – rizikófaktorát is.

Mikor szükséges kardiológushoz fordulni?

Kardiológiai vizsgálatokra számtalan esetben szükség lehet! Különösebb panaszok, vagy problémára utaló jelek nélkül akkor érdemes már fiatalkorban felkeresni egy szakorvost, amennyiben a közeli rokonságban volt valakinek szívproblémája. Ezen túlmenően az olyan egyértelmű tünetek, mint a gyakran jelentkező mellkasi fájdalom, a heves fejfájás, szédülés, légszomj, a megdagadó lábak, illetve heves vagy rendszertelen szívdobogás-érzés esetén feltétlenül részt kell vennünk egy kardiológiai vizsgálaton, hiszen bár ezek hátterében más betegség is állhat, a szívproblémát azonban még korai stádiumban feltétlenül ki kell zárni.

Szintén ajánlott legalább kontrollszerűen eljárni kardiológiai vizsgálatokra azoknak a pácienseknek, akiknél jelentős a szívbetegség kockázata, így például nagyobb túlsúly, dohányzás, magas vérnyomás, gyakori stressz és mozgásszegény életmód esetén. A kardiológus segíthet továbbá abban is, ha szeretnénk tudatos életmódváltást véghezvinni úgy, hogy a nagy túlsúly vagy a szívbetegség mellett a rendszeres mozgást is be akarjuk vonni az életünkbe.

Mi történik egy általános kardiológiai vizsgálaton?

Egy általános kardiológiai vizsgálat egy újonnan érkező páciens esetében mindig a beteg anamnézisének felvételével kezdődik, majd rögzítésre kerülnek a panaszok, a kapcsolódó életkörülmények és így tovább. Amennyiben a kardiológus szükségesnek tartja, sor kerülhet fizikális vizsgálatra, és EKG-mérésre egyaránt.

Bizonyos esetekben komplikáltabb, nagyobb volumenű vizsgálatok is indokoltak lehetnek. Ilyen például a terheléses EKG, az Echocardiographia – hétköznapi nevén szívultrahang – vagy a különféle 24 órás vizsgálatok, amelyek kapcsolódhatnak folyamatos vérnyomás- és EKG-méréshez is.

Árak

Első általános kardiológiai vizsgálat + EKG12000 Ft
Kontrollvizsgálat6000 Ft
EKG4000 Ft
Terheléses EKG16000 Ft
24 órás vérnyomás és EKG monitorozás16000 Ft
Szív-ultrahang vizsgálat18000 Ft
Receptírás vizsgálat nélkül2000 Ft
Konzultáció hozott leletek alapján10000 Ft
Vércukorszint mérés1500 Ft
Choleszterinszint meghatározás2500 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!