Felnőtt fül orr gégészet

Felnőtt fül orr gégészet

A leggyakoribb betegségek az orrgarat meghűlése – vagy hétköznapi nevén a nátha –, a fülkürt hurut, az arc-, a homloküreg-, a torok- és a mandula gyulladásai, valamint az allergia. Bár többségük nem súlyos betegség, a kellemetlen tünetek enyhítése, valamint a szövődmények elkerülése érdekében a páciensek gyakran fordulnak miattuk háziorvoshoz, vagy fül-orr- gégészhez.

A felnőtt fül-orr- gégészet a szájüreg, a garat, a mandulák, a gége, az orrmelléküreg, a nyálmirigy, valamint a fülek betegségeire specializálódott tudományág. A kapcsolódó betegségek többsége pontos diagnózis esetén gyógyszeres kezeléssel általában nagyon rövid idő alatt meggyógyítható, de akadnak kivételek. A tartóssá váló fülgyulladások vagy az allergia gyógyítása, illetve élhetővé tétele mindig hosszú folyamat, de a krónikus gyulladások sokszor sebészeti beavatkozásokat is szükségessé tesznek.

A legtöbb betegség diagnosztizálására a felnőtt fül-orr- gégészeten azonnal lehetőség van, de akadhatnak olyan kórképek, amelyek értelmezéséhez kiegészítő vizsgálatokra van szükség. A bizonytalan eredetű nyaki duzzanatok hátterének megállapításához például fontos a szövettani elemzés és a radiológia alkalmazása, szédüléses és gyakori fejfájásos panaszoknál egy neurológus bevonása, a torokban érzett gyakori gombócérzés tapasztalásakor egy gasztroentrológus felkérése, míg visszatérő melléküregi gyulladásoknál a fogászati vizsgálat elvégzése is tanácsos.

Rengeteg olyan betegség kapcsolódik a felnőtt fül-orr- gégészet tudománykörébe, amelyek kapcsán a rendszeres szűrővizsgálatok elengedhetetlenül fontosak. Dohányosoknál vagy a daganatos betegségre hajlamosabb embereknél például elengedhetetlen a rendszeres rákszűrés, hiszen az időben felismert elváltozások lehetőséget adnak a korai beavatkozásra, ami bizonyos esetekben még gyógyszeres- és egyéb kísérő kezelésekkel visszaszoríthatók, nincs szükség operációra és szervi eltávolításokra.

A felnőtt fül-orr- gégészet a fenti problémák és betegségek felismerése, diagnosztizálása és gyógyítása mellett felkereshető még a következő esetekben:

 • képalkotó vizsgálatok készítése és elemzése (röntgen, CT, MRI);
 • kontrollvizsgálattal egybekötött konzultációs beszélgetés és általános állapotfelmérés;
 • munkahelyi- és iskolai alkalmassági vizsgákhoz kapcsolódó hallásvizsgálat;
 • allergiagyanú esetén PRICK bőrteszt végzése;
 • krónikus kórképek gondozása;
 • receptre kapható készítmények felírása.

Felnőtt fül orr gégészet magánrendelés árak

Felnőtt fül orr gégészet árak

ÁRAK

 • Gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálat 14 éves korig 23000 Ft
 • Felnőtt fül-orr-gégészeti vizsgálat 29000 Ft
 • Hallásmérés ~ 40 perc (Ez a vizsgálat külön nem vehető igénybe) +13000 Ft
 • Fülzúgás vagy szédülés kivizsgálás ~ 40-60 perc (Ez a vizsgálat külön nem vehető génybe) +20000 Ft
 • Leletelemzés komplex előzmények miatt (2 db-nál több korábbi nem tőlünk származó lelet esetén) - Kérjük előre jelezze ha előzményekkel rendelkezik +10000 Ft
 • Egy hónapon belüli kontroll 16000 Ft
 • Rövid konzultáció/Recepfelírás (Már meglévő pácienseknek időszakos gyógyszernél új adag receptfelírás) 7000 Ft
 • Visszarendelt hallójárat kezelés/csíkcsere 10000 Ft
 • Torok, orr vagy fülváladék bakteriális vagy gombás tenyésztés ( ez a vizsgálat külön nem vehető igénybe) +13000 Ft

Teljeskörű vizsgálataink magában foglalják, az aktuális kezelést, beavatkozást,  receptírást. Szükség esetén a tympanometriát, endoszkópos és fiberoszkópos vizsgálatot is, hogy teljes képet kaphassunk az Ön egészségi állapotáról. Ezek a tételek mind benne vannak a teljes körű vizsgálat árában.

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Hívás