Gyermek fül orr gégészet

Gyermek fül orr gégészet

A szakrendelés kiskorú páciensek esetében gyermekbarát környezetben, életkorukhoz igazodó eszközökkel és módszerekkel zajlik, a cél pedig az, hogy a vizsgálat, illetve a gyógyítás egyaránt kellemes hangulatban történjen.

A leggyakoribb fül-orr- gégészeti problémák gyermekeknél

Főként a kisebb gyermekeknél az immunrendszer fejletlensége és éretlensége miatt nagyon gyakran van szükség fül-orr- gégészeti szakrendelésre. A betegségeknek természetesen vannak különféle hajlamosító tényezői is, mint amilyen az asztma vagy a közösségbe kerülés. A gyermekeknél nagyon gyakori problémát jelentenek a különféle gyulladásos megbetegedések, amelyek a garathoz vagy a mandulához köthetők, de a virális eredetű nátha mellett a magnagyobbodott orrmandula, az általa előidézett fülkürt hurutok, a gennyes- vagy savós középfülgyulladások, sőt a fiatalkorban egyre gyakrabban megjelenő allergia is ide sorolható. A fül-orr- gégészet foglalkozik továbbá gyermekek esetében a hallásproblémákkal, az összes felső légúti betegséggel, az orr- és garatmandulák bárminemű problémáival, valamint a nyaki nyirokcsomók duzzanataival.

Az orrmandula megnagyobbodása

A megnövekedett orrmandula a kisgyermekek egyik leggyakoribb és általában az egyik legnagyobb fül-orr- gégészeti problémája, ami számtalan kellemetlen kísérő tünetet idézhet elő. Az általános orrdugulástól, horkolástól és szájlégzéstől kezdve, a nem múló náthán át, a középfül- és melléküreg-gyulladásig bezárólag bármi előfordulhat. Rengetegszer kíséri mindemellett nyaki nyirokcsomó duzzanat, de súlyosbíthatja a gyermekkori asztma tüneteit is. Az orrmandula megnagyobbodásától szenvedő gyermekek általában nagyon gyakran betegek, így a szülőknek és gyakran az orvosoknak is nagy fejtörést okoz a kérdés, hogy kivegyék, vagy inkább bent hagyják duzzadt mandulákat?

Ennek a kérdésnek a megválaszolása minden esetben az adott pácienstől függ, ellenben az kijelenthető, hogy ha a duzzadt orrmandula már sokkal több bajt és kellemetlenséget okoz, mint amennyi hasznot termel – hiszen ne feledjük a kérdéses szerv egészségvédő szerepét –, akkor a műtéti eltávolítás gyakran elkerülhetetlen. Természetesen a fül-orr- gégész szakorvos előtte mindent megpróbál az orrmandula duzzanatának visszaszorítása érdekében, de ha a sokszor utolsó lehetőségként emlegetett szteroidos spray-vel sem sikerül eredményt elérni, akkor mindenképpen operációra van szükség.

Gyermek fül orr gégészet magánrendelés árak

Gyermek fül orr gégészet árak

ÁRAK

  • Gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálat 14 éves korig 23000 Ft
  • Felnőtt fül-orr-gégészeti vizsgálat 29000 Ft
  • Hallásmérés ~ 40 perc (Ez a vizsgálat külön nem vehető igénybe) +13000 Ft
  • Fülzúgás vagy szédülés kivizsgálás ~ 40-60 perc (Ez a vizsgálat külön nem vehető génybe) +20000 Ft
  • Leletelemzés komplex előzmények miatt (2 db-nál több korábbi nem tőlünk származó lelet esetén) - Kérjük előre jelezze ha előzményekkel rendelkezik +10000 Ft
  • Egy hónapon belüli kontroll 16000 Ft
  • Rövid konzultáció/Recepfelírás (Már meglévő pácienseknek időszakos gyógyszernél új adag receptfelírás) 7000 Ft
  • Visszarendelt hallójárat kezelés/csíkcsere 10000 Ft
  • Torok, orr vagy fülváladék bakteriális vagy gombás tenyésztés ( ez a vizsgálat külön nem vehető igénybe) +13000 Ft

Teljeskörű vizsgálataink magában foglalják, az aktuális kezelést, beavatkozást,  receptírást. Szükség esetén a tympanometriát, endoszkópos és fiberoszkópos vizsgálatot is, hogy teljes képet kaphassunk az Ön egészségi állapotáról. Ezek a tételek mind benne vannak a teljes körű vizsgálat árában.

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

Kedves Pácienseink! 2024. március 25-től csak bankkártyával, illetve készpénzzel tudják számlájukat kiegyenlíteni. Kérésükre a számlát ki tudjuk állítani a kívánt egészségpénztár nevére, azonban egészségpénztári kártyát a továbbiakban nem áll módunkban elfogadni.

Hívás