Vissza a Fogászat oldalra

Szájhigiénés tanácsadás

Rendelőnkben fogorvosaink készséggel állnak Önök rendelkezésére, hogy az otthoni szájápolási szokásaikat tökéletesítsék, hogy ragyogó mosolyuk még tovább megmaradhasson.

Elsajátíthatják a megfelelő fogmosás és fogselyemhasználat technikáját, valamint megtanulhatják észrevenni a helytelen fogmosás jeleit. Ezzel hozzájárulunk, hogy fogai és fogínye az évek múlásával is egészségesek és esztétikusak maradjanak.

Miért fontos a helyes fogmosási technika?

Ha nem megfelelően tisztítjuk fogainkat, a fogakon maradó lepedék és a benne lévő baktériumtömeg egyrészt fogszuvasodást, másrészt az ínyszél közelében a fognyakakon maradó lepedék az ínyben gyulladást okoz!

Azt mindenki tudja, hogy a szuvas fogakat be kell tömetni, el kell őket látni. Azonban azt már kevesebben tudják, hogy az ínygyulladás milyen következményekkel jár.

Kezdeti stádiumban a helyes fogmosási technikákkal még visszafordítható az ínygyulladás! Később azonban a fognyakról az íny a gyulladás következtében visszahúzódhat, a fogak mellett mély, otthoni technikákkal tisztíthatatlan tasakok keletkeznek. Pusztulnak azok a szövetek amik a fog rögzítésében vesznek részt, a gyulladás a csontra is ráterjedve a fogak elvándorlását, mozgathatóságának növekedését, később elvesztését okozhatja.

Ezért elsődleges mindkét betegség szempontjából a megelőzés!