Vissza a Fogászat oldalra

Fogfehérítés

A fogfehérítés régebben csak a filmsztárok és énekesek számára volt alapvető fogászati igény, mára már azonban bárkinek elérhető ez a fogkozmetikai opció.

Mind az üzleti, mind a magánéletben sokkal magabiztosabb és sikeresebb az, aki bátran mer mosolyogni, mert fogai ragyogóan fehérek - s a korszerű fogfehérítés ezt biztosítani tudja már azok számára is, akiknek tömött vagy gyökérkezelt foguk van.

A fogak elszíneződését okozó tényezőket két csoportra bonthatjuk:

  • A fogak felszínén lévő fogkő, illetve ennek elszíneződése
  • A fogak mélyebb szerkezetébe beivódott elszíneződés (pl. rendszeres teázás, kávézás, dohányzás miatt).

Utóbbi csoportba tartoznak a gyökérkezelt fogak is, amelyek elszíneződéséért nem élő voltuk, valamint egyes bomlástermékek a felelősek. Az ilyen fogakat nemcsak kívülről, hanem belülről is fehéríteni kell.

Otthoni vagy rendelői fogfehérítés?

A fogak színének világosítására kétféle lehetőség van, az otthoni vagy a rendelői fogfehérítés.

Otthoni fogfehérítés:

Az otthoni fogfehérítés egy speciális kialakítású, puha anyagú, vékony sínnel történik, amelyet a fogtechnikus készít el. Ezt a fehérítő anyaggal megtöltött sínt a páciensnek a kívánt eredményhez 3-8 éjszakán át kell viselnie. Mivel ennél az esetnél csak a valódi fog színe változik, így az elszíneződött töméseket, pótlásokat javasolt kicserélni a fogfehérítés után.

Rendelői fogfehérítés:

A rendelői fogfehérítés azonnali eredményt hoz, és hatásfoka is jobb, viszont kizárólag fogorvosi felügyelet mellett végezhető, mivel ennek során magas koncentrációjú hatóanyagokkal dolgozunk. A speciális összetételű fehérítő gélt felvisszük a fogak felszínére, majd a szükséges izolálást követően UV fénnyel aktiváljuk.

Mennyire tartós a fogfehérítés eredménye?

A fogfehérítés hatása átlagosan 2-3 évig tart, de ez mindig a pácienstől függ, pontosabban a személyes fogápolási és életviteli szokásaitól.

AIR-FLOW sópolírozás

Az Air-Flow sópolírozással olyan területeket is hatékonyan tudunk tisztítani, melyek az eddig használatos eszközökkel nehezebben voltak elérhetőek. A dohányzás, kávézás elszíneződéseket okoz fogainkon - azok besárgulhatnak. Az Air-Flow sópolírozással mindezek percek alatt eltüntethetőek, egyúttal tökéletes simaságot biztosítanak, fehérítő hatással.