Vissza a Fogászat oldalra

Esztétikus tömés

A mai korszerű fogászatokon a csúf fekete színű amalgámtömés már szóba sem kerül, ha lyukas fogak kezeléséről van szó.

A szuvasodás okozta lyukakba - a megfelelő és szakszerű tisztítás után - esztétikus tömés kerül, amely a fog természetes színéhez illeszkedően fehér, így szabad szemmel észre sem vehető a beavatkozás.

Minden szuvas fognál alkalmazható esztétikus tömés?

A szuvasodás mértéke az esztétikus tömés alkalmazását is határok közé szorítja - kis és közepes mértékű szuvasodásnál lehet csak alkalmazni, ahol a fogból megfelelő mennyiségű egészséges, menthető rész maradt. Az esztétikus tömés mind a front, mind a rágófogak esetén alkalmazható, tartós megoldás.

Miből készül az esztétikus tömés?

Az esztétikus tömést egy speciális, mindig a páciens fogszínéhez illeszkedő, fényre kötő anyagból készítjük, amellyel tökéletes fogkozmetikai megoldást tudunk biztosítani. A legkorszerűbb tömőanyagokból több árnyalatot alkalmazunk egy fogtömés kialakításánál, hogy teljes mértékben észrevétlen, természetesnek ható eredményt érjünk el.

Az esztétikus tömés azonnal "használható" az elkészítést követően, vagyis nem kell órákat várni az evéssel, ivással. Természetesen nem csak újakat készítünk; igény esetén a régi amalgámtöméseket is kicseréljük modern, esztétikus tömésekre, így pácienseink mosolya újra ragyogóan fehér lehet.